luni, mai 12, 2008

It's time


Pentru unii se anunta un bal mascat, dar nu orice bal la care te duci sa petreci, sa te simti bine, sa interactionezi cu necunoscutii si apoi sa pleci happy home pentru ca ai avut o noapte superba in costumatia ta de arlechino.


Din cand in cad se mai intampla sa iti uiti masca si sa nu mai poti sa o dai jos...sau poate ca nici nu mai vrei. Te complaci asa cum esti, cu un zambet larg pe buze dai buna ziua in stanga si in dreapta, aparent totul este bine in viata ta dar pe interior te macini de mai ai putin si te rupi in doua.


Incertitudinea te omoara, te intrebi "why me" si asta te face sa devi meschin cu cei din jur. Pe cei apropiati tie, putini la numar cei drept, gasesti mereu modalitati sa ii ti cat mai aproape de tine, iar daca se intampla sa-i indepartezi tot ei revin la tine si te ajuta sa te ridici de pe acel covor plin cu frunze uscate in care te afunzi in fiecare zi.


Invidia si-a pus ampreta pe tine fara sa realizezi sau sa iti dai seama... sa nu mai vorbim de faptul ca reactionezi bizar atunci cand ceilalti isi fac noi prieteni, noi cunostinte si primul impuls e sa ii dai cumva la o parte...iti este frica sa nu ramai fara ei, sa ramai singur in cusca ta care este martorul cel mai de pret la tot ce faci, ce gandesti cu adevarat si cine esti de fapt.


Masca de argila e deja veche, o folosesti mereu in locurile publice, la servici, la petreceri si chiar cu prietenii tai atunci cand nu vrei sa iti vada iar starile depresive si slabiciunile...poate ca este timpul sa o schimbi, sa te redescoperi si sa o iei de la inceput asa cum iti este dat.



In fond, despre ce vorbim? doar de o masca...





7 comentarii:

Alex spunea...

sttttt, umbra se furiseaza in gandul meu ... nice ;)

Bianca H. spunea...

:)

Unknown spunea...

Ehhh, mastile astea tot cad pana la urma. Si daca sunt din argila, pot fi modelate foarte usor... in functie de "necesitati".

ionut.m spunea...

Cei mai periculosi sunt cei cu mai multe masti. Pe care le pot uita si amesteca pana cand adevarata lui fata se pierde.
Se spune ca esti pe drumul cel bun, atunci cand chipul mastii privite de ceilalti seamana perfect cu cel pe care il vezi atunci cand te privesti in oglinda.

Annie spunea...

Imi place foarte mult articolul si imi place si poza. Sper sa ajung intr-o zi in Venetia sa-mi cumpar masti.. Poate o sa am o colectie intr-o zi.

Cat despre mastile celalte, ale sufletului, personalitatii, caracterului... sunt necesare uneori, cat sa fii diplomat. Daca folosirea lor insa te face ipocrit, ar trebui arse intr-un moment de luciditate.

Bianca H. spunea...

@ small wonders- ai perfecta dreptate doar ca nu intotdeauna pot fi modelate, sunt si ele mai afurisite sometimes...

Bianca H. spunea...

Ionut, asa este...la asta si faceam referire, cei care au mai multe masti sau dubla personalitate... unii nu stiu daca au curajul sa se mai uite in oglinda...reflecta doar ce esti cu adevarat